People

3 minuters läsning

Konsultens tankar: Anila Birinxhiku

Anila Birinxhiku

Dela inlägget

Var flexibel och anpassningsbar!

Som konsult är flexibilitet och anpassningsförmåga avgörande egenskaper för att framgångsrikt möta de utmaningar och möjligheter som följer med olika uppdrag. Sätt dig snabbt in i uppdragets syfte och mål, omfamna förändring och var beredd på att anpassa dig efter nya krav och förutsättningar. För att trivas och lyckas i olika uppdrag räcker det dock inte att enbart förstå uppdragets karaktär, utan man måste även ta hänsyn till kundens företagskultur, arbetsmiljö och andra arbetsvillkor. Att kunna navigera och anpassa sig till olika sammanhang är en förmåga som skapar förutsättningar för att trivas och lyckas på uppdraget och även bygga starka och långsiktiga relationer med kunder.

Dra nytta av den kollektiva intelligensen!

Att vara en del av ett konsultbolag som &Partners innebär att man har tillgång till den mest värdefulla resursen – nämligen kompetenta, erfarna och hjälpsamma kollegor. Ofta har man behov av att diskutera och bolla frågeställningar som dyker upp när man är ute på uppdrag, och då är det tacksamt att ha en hel kunskapsbank i form av kollegor som kommer med inspel, råd och rekommendationer som till slut kan resultera i riktigt bra lösningar.

Håll dig uppdaterad och relevant!

Att sträva efter kontinuerlig utveckling och lärande är avgörande för att vara konkurrenskraftig som konsult i dagens snabbrörliga affärsvärld. Se till att hålla dig informerad om trender och förändringar genom att läsa på och delta i seminarier och workshops. Var öppen för att lära och anpassa dig till nya arbetssätt, teknologier och metoder för att förbättra din egen prestation och de resultat du levererar till dina kunder. Att vara proaktiv och engagerad i din egen utveckling är alltid en vinst, både på ett personligt och professionellt plan.

Ha roligt och var lekfull!

Glöm inte att ha kul och njuta av ditt arbete! Ha tillit till din förmåga att tänka utanför boxen och införliva lekfullhet och kreativitet i dina projekt. Ibland är det när vi slappnar av och låter vår fantasi flöda som de bästa idéerna uppstår.

Relaterade inlägg