Sortiments- och Inköpschef till DOZ Apotek

DOZ Apotek söker en driven och utvecklingsorienterad Sortiments- och Inköpschef med retailbakgrund som brinner för butik och e-handel. Är du en person som med ditt ledarskap får ditt team och din verksamhet att nå nya höjder – då kan det här vara jobbet för dig. Du kommer att ha din placering på DOZ Apoteks servicekontor i centrala Stockholm.

Sök tjänstenArbetsuppgifter  

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av category och space management avseende butik och som har vilja och driv att vara med på DOZ Apoteks fortsatta resa. Rollen som Sortiments- och Inköpschef är starkt kommersiell och du kommer ha stort utrymme att vara med och påverka. DOZ Apotek har ett högt förändringstempo där du är med och bestämmer riktningen framåt.  

Tillsammans med ditt team ansvarar du bland annat för att:  

  • i samarbete med Marknad, Drift och E-com lägga en affärsplan för året 
  • genomföra leverantörsförhandlingar samt grossistavtal som säkerställer villkor i linje med affärsplanen 
  • upprätta villkor och strukturer som uppfyller målsättningarna för försäljning, bruttovinst och EBITDA 
  • utforma ett optimalt space management på respektive apotek  
  • utforma ett flöde som säkerställer en bra nivå gällande lager och kapitalbindning 

En viktig del i rollen är att leda och stötta teamet som består av 11 personer inom områdena sortiment, space och varuförsörjning. Du ingår i DOZ Apoteks ledningsgrupp och rapporterar till VD. Du kommer även ha en position i Marknadsrådet i Sveriges Apoteksförening som har en löpande dialog med staten gällande ersättningsnivån för läkemedel. 

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har retailbakgrund och som har erfarenhet av både butik och e-handel i snabbrörliga bolag. Du förstår butiksdrift och kunderbjudande i butik och har tidigare erfarenheter som gett dig förståelse för kategoristyrning, space management och varuförsörjning. Vi ser att du är en van ledare som brinner för att leda i förändring och som är duktig på att engagera, motivera och bidra till var och ens utveckling. Goda kunskaper inom Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) och att du känner dig bekväm i att prata och skriva på engelska är ett krav. 

Personliga egenskaper  

Du tycker om att röra dig mellan det operativa och strategiska och är prestigelös och ödmjuk med en vilja att hjälpa till. Det händer mycket inom DOZ Apotek och det är därför nödvändigt att du trivs att arbeta i en föränderlig miljö och att du motiveras av att driva dig själv och verksamheten framåt. Du är trygg i dig själv och har ett stabilt och utvecklande ledarskap. 

Vi erbjuder  

Hos oss på DOZ Apotek får du möjligheten att vara med på en spännande resa där vi tillsammans hjälps åt att nå högre höjder, dagligen. DOZ Apotek är Sveriges nyaste apotek och vi har en vision om att alla ska få råd till en bättre hälsa och hos oss vill vi sänka tröskeln till att må bra. DOZ Apotek – Råd med mera!  

Vår organisation präglas av korta beslutsvägar som ger dig möjlighet att vara med och påverka samt att utvecklas. Vi erbjuder dig möjlighet att växa med oss både lokalt och inom vår internationella koncern.  

Tillsammans är vi Nytänkande, tar Ansvar, visar Respekt och har alltid Kunden i centrum.  

Låter det här som en utmaning för dig? Sök då tjänsten snarast, dock senast 11 augusti. I denna rekrytering samarbetar vi med &Partners Search så om du har frågor om tjänsten, kontakta Helena Ekdahl, helena.ekdahl@andpartners.se. Urval sker löpande och intervjuer kommer att påbörjas från andra halvan av augusti.  

Välkommen till ett apotek som vågar tänka nytt!  

DOZ Apotek arbetar dagligen för ett friskare Sverige. DOZ Apotek öppnade sitt första svenska apotek i Eskilstuna i februari 2010, då under namnet DocMorris, under åren 2013 – 2022 gick vi även under namnet LloydsApotek. Idag driver företaget ett 70-tal fysiska apotek runt om i landet och erbjuder en komplett e-handel med läkemedel och ett brett sortiment inom egenvård. DOZ Apotek är ett nytänkande apotek som genom rådgivning och tjänster vill inspirera till att leva ett mer hälsosamt liv. Hos DOZ Apotek möter kunden kompetent och välutbildad personal som är experter inom receptbelagda läkemedel, hud och värk.  

DOZ Apotek är en del av CEPD N.V. (Corporation of European Pharmaceutical Distributors N.V.) ett av de ledande företagen på Europas läkemedelsmarknad, med huvudkontor i Amsterdam. CEPD grundades 2008 och förvaltar den tredje största apotekskedjan i Europa med över 1500 apotek i Polen, Litauen och Sverige. 

Sök tjänsten